Even voorstellen

Welkom, mijn naam is Daan de Roos, vandaar de initialen DdR in de bedrijfsnaam. Mijn passie voor techniek begon al op jonge leeftijd en toen ik na de HAVO voor een vervolgopleiding moest kiezen, was dat ook niet zo moeilijk voor mij.

Mijn interesse in verbrandingsmotoren bracht me op de HTS Autotechniek te Arnhem, welke ik succesvol heb afgerond in 2008. De richting die ik koos was constructeur beproever, met specialisatie Verbrandingsmotoren. Mijn stages brachten mij langs Denso Europe te Weesp en TNO Motoren Emissie Laboratorium te Delft. Mijn afstudeerscriptie, in samenwerking met de HTS, betrof het ombouwen van een Subaru Impreza STI boxer benzine verbrandingsmotor naar waterstof verbrandingsmotor.

Mijn eerste werkervaring heb ik daarna opgedaan bij TNO te Helmond, in het nieuwe emissie laboratorium, waarbij ik de leiding had over de motorvoertuigen rollenbank. Helaas mocht dit niet langer dan 15 maanden duren en ben ik daarna in de maritieme sector terecht gekomen, bij Mulder Motoren een Volvo Penta Center.
Hier heb ik in de afgelopen jaren veel technische kennis van het product Volvo Penta opgedaan en zo’n beetje alle mogelijke taken uitgevoerd. Ondanks mijn HTS opleiding roots heeft in de automotive, hier heel veel voordeel van gehad. Zo richtte ik mij op; Sales, ICT, ingewikkelde technische vraagstukken van de Service, Service coordinatie, administratie, geven van technische trainingen, logistiek.

Vanaf 1-2-2018, ben ik begonnen als ZZP’er, en richt ik mij op de volgende specialisaties binnen de maritieme en industriële sector:
– Advies applicatie dieselmotoren
– Sales ondersteuning dieselmotoren
– Advies en engineering Hybride systemen
– Installatie diverse technische systemen
– Communicatie protocollen (CAN-bus, J1939, NMEA200)
– Technische trainingen dieselmotoren, common-rail, electronica, CAN-bus systemen, etc.