Hermotorisering Volvo Penta MD2B

Voor een particuliere opdrachtgever heb ik een hermotorisering uitgevoerd in een zeilboot. De oude Volvo Penta MD2B was niet meer zo betrouwbaar als gewenst en ook de andere voordelen va een nieuwe dieselmotor hebben de eigenaar doen besluiten om hem te vervangen voor een nieuwe Volvo Penta D1-30 met MS15 keerkoppeling.

De volgende zaken zijn uitgevoerd:

  • Aanpassen motor fundatie
  • Plaatsen Phyton drive
  • Retour op brandstoftank maken
  • Brandstofsysteem aanpassen
  • Uitlaatsysteem aanpassen
  • Koelwatersysteem aanpassen incl. wierpot en beluchter
  • Elektrisch systeem aanpassen incl. accuschakelaar en laadstroomverdeler
  • Nieuwe gas/schakel handel
  • Plaatsen nieuwe isolatie

Er zullen nog wat kleine zaken in de toekomst moeten worden aangepast, zoals bijvoorbeeld de (klap)schroef welke nu linksdraaiend is, maar rechtsdraaiend moet zijn op de huidige installatie. Tot zover is de hermotorisering erg geslaagd en wens ik de eigenaar voor vele jaren vaarplezier toe.

sdr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *